Ekholmen Centrum 2

58925 Linköping

Ring direkt

0410-88 02 03

Möt iPhone 8, 8 Plus och X

Möt iPhone 8, 8 Plus och X

Apples senaste presentation har kommit och gått, med det har det också kommit en massa nya mobila enheter för hungriga konsumenter att ta för sig på.
Förutom en ny version av företagets smartwatch, Apple Watch Series 3 och en 4K-kompatibel Apple TV, tillkännagav Apple tre nya smartphones för att utöka sin ständigt växande iPhone-serie: iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X. Förvirrad över skillnaderna mellan de tre, eller undrar precis vilken som ska få när de äntligen är tillgängliga för köp? Vi rensar upp några dimmiga detaljer för dig.

iPhone 8 och iPhone 8 Plus

I stället för att släppa "S" -modellen uppdateras för förra årets iPhone 7 och 7 Plus, hoppade Apple direkt till 8 och introducerade iPhone 8-serien. Med snabbare processorer, snabbare GPUer, förbättrade kameror och mer, verkar iPhone 8 och 8 Plus erbjuda märkbara förbättringar över sina föregångare.

Under huven ser iPhone 8-serien ut som en hypotetisk 7s en, den viktigaste differentiatorn är dess nya formfaktor. Både med iPhone 8 och 8 Plus är det möjligt att använda trådlösa laddningar. Istället för att hassla med snurrade sladdar för att driva telefonens batteri, kan du plopa din iPhone 8 eller 8 Plus på laddningsplattan och hämta den när du är klar, även Apple Watch.

Dessutom kommer 8 Plus med ett beta-läge "Portrait Lighting", vilket kan jämföras med det porträttläge som finns i iPhone 7 Plus. Den här funktionen tillåter användare att lägga till "professionell belysning" förbättringar till sina foton. Apple var snabb att skingra några filter jämförelser - dessa belysning tweaks är gjorda med hjälp av det ljus som redan finns inom en scen. Båda telefonerna har även kameror som möjliggör skjutning av 4K-videor vid 60 bilder per sekund och 1080p slo-mo-videor med 240 bilder per sekund. Dessutom kompletterar nya förstärkta verklighetskapacitet möjligheterna till AR-spel och verktyg.

Sammantaget är båda telefonerna inte helt olika från 7 och 7 Plus. Båda saknar hörlursuttag, båda är damm- och vattenbeständiga och båda levereras i 4,7-tums (den vanliga 8) och 5,5-tums (8 Plus) storlekarna. En något bättre kamera, trådlös laddningskapacitet och interna uppgraderingar är det som gör dessa enheter iPhone 8s.

iPhone X

Apple avslutade sin händelse med avslöjandet av iPhone X (uttalad "10"), tillverkade till firandet av iPhone: s tionde årsdag. IPhone X har betecknats som "framtid" för smartphones, och har en kant-till-kant, nästan inbyggd AMOLED-skärm (kallad "Super Retina" från Apple). I motsats till unibody metallbyggnaden av iPhone 7 kommer X att sporta ett glas och en metallram.

 

Alla nya funktioner och tekniska förbättringar som införs tillsammans med iPhone 8-serien kommer att finnas tillgängliga med X. På grund av avsaknaden av en hemknapp kommer X emellertid att saknas Touch ID: en häftfri säkerhetsfunktion sedan iPhone 5s. För att kompensera för avsaknaden av en fingeravtrycksskanner ersätter X den med toppmoderna ansiktsigenkänning - Face ID. Med hjälp av infraröd och maskininlärning kan Face ID känna igen användarens ansikte under alla möjliga förhållanden - på natten, med glasögon och hattar på - och till och med "lär sig" för att identifiera ansikten när de förändras över tiden. Dessutom kan Face ID inte luras av fotografier eller till och med livliknande masker, och Apple hävdar att dess säkerhet inte kan slå av Touch ID.

 

Om du blev förvirrad genom att du nämner att du saknar en hemknapp, ja, det är sant: Den ikoniska knappen kommer att göra en utgång när iPhone X släpper ut. Istället kommer användarna att navigera i telefonen med en serie gester. Vill du återvända till din startsida? Dra snabbt upp från botten av din bildskärm. Vill du komma åt Siri? Håll bara telefonens sidoknapp intryckt.

Laga iPhone Linköping

Laga iPhone i Linköping

Har du en trasig iPhone? iPhone 7? iPhone 6? iPhone 6S? Vi reparerar alla iPhone-modeller, direkt i vår butik i Linköping.

iPhone är de vanligaste telefoner som får sitt glas krossat, förmodligen för att de också har flest användare. I genomsnitt går 1 iPhone sönder varje minut, bara i Sverige.

När glaset på din iPhone 5, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 8 krossas, då tar ditt liv en vändning. Det finns få saker som vi Svenskar irriterar oss på så mycket som att gå runt med ett trasigt glas.
Kanske fick din iPhone bara en spricka, eller så krossades hela skärmen och risken för att skära dig på glaset är uppenbar.

Laga iPhone Linköping

Du kan laga din iPhone i Linköping samma dag som den gick sönder, oftast inom 30 minuter. Hos WeLoveRepair i Ekholmen Centrum finns alltid reservdelar hemma i lager. Vi utför reparationer direkt på plats, samma dag.

 

Laga iphone 6S i Linköping

Laga iphone 6S i Linköping

Så här lagar du en trasig eller spräckt skärm på din iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 eller iPhone 8.
Du besöker WeLoveRepair i Ekholmen och lagar din telefon på 30 minuter.

Har du spräckt din skärm på din iPhone och vet inte hur du ska laga din iPhone? Här är dina fem bästa alternativ.

Att tappa din iPhone, iPad eller iPod är ofta ett väldigt tråkigt misstag. Men vi har alla varit där, tappat din älskade telefon eller surfplatta i golvet, bordet eller på en sten. Självklart landar också din iPhone alltid med "ansiktet" nedåt. Du tar tag i telefonen, vänder den och givetvis är skärmen krossad.

Men, upp med hakan. Det är dåligt, men det är inte katastrofalt. Du har alternativ. I den här artikeln ritar vi upp de fem bästa sätten att reparera en skadad iPhone eller iPad-skärm och förklara för och nackdelar med varje. Vi får skärmen reparerad på nolltid, oroa dig inte.

Tipsen i den här artikeln handlar om att reparera iPhone-skärmar som är krossade. Om din iPhone-skärm bara inte fungerar eller svarar på din beröring, försöker du reparera en frusen iPhone-skärm. Om glaset på din iPhone 8, iPhone X har gått sönder, kommer våra råd att vara i stort sett likartade men det blir dyrare att få skärmen fixad.

Laga iPhone i Linköping på 30 minuter hos WeLoveRepair

WeLoveRepair är en av Sveriges snabbast växande kedjor för reparationer av iPhone, iPad, Samsung, Huawei och så gott som alla andra märken. WeLoveRepair reparerar även OnePlus 5, OnePlus 5T, OnePlus 6. Vi byter glas på OnePlus 6 och även Xioami.

Hos WeLoveRepair i Linköping kan du laga glaset på iPhone 5, iPhone 5SE, iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8, Samsung S6, Samsung S6 edge, Samsung S7 Edge, Samsung S8 och många fler modeller. Vi reparerar även iPad Air, iPad Air 2, iPad 5, iPad Pro m.fl. Behöver du laga din Huawei? Inga problem, vi har lösningen.

Reparera din iPhone själv i Linköping 

Om din skärmskada är mer kosmetisk än vad som helst, finns det andra alternativ för DIY. Med internet är internet, finns det en mängd olika hemläkemedel för repor (inte sprickor) på din skärm - inklusive, konstigt nog, tandkräm. Andra alternativ inkluderar skrotborttagningskrämer, som 3M Scratch and Swirl Remover som tydligen fungerar underverk på en repad skärm. Se till att alla portar är förseglade innan du försöker använda krämer, eftersom du inte vill lägga till flytande skador på din lista med problem.

Det finns ytterligare ett alternativ - men det är inte för svaghjärtat. iFixit ger handledning om hur man reparerar någon del av någon iPhone (och liknande artiklar till iPad). De ger klara och enkla steg att följa med högupplösta bilder som visar exakt vad du behöver göra. De är också en enda butik - när du har hittat den handledning du behöver, kan du köpa alla delar direkt från dem, vilket gör det mycket mindre troligt att du kommer att köpa fela delar.

Var uppmärksam på svårighetsgraden för varje handledning, dock. Du måste vara ganska säker på din tekniska förmåga, eftersom eventuella obehöriga reparationer av din iPhone kommer att upphäva garantin och Apple kommer inte att röra den.

 

Trasig iphone 7? Så här lagar du den själv

Goda nyheter för de klumpiga: Vi slutade vår iPhone 7 reparationsmanual. Så, om du bryter din iPhone 7 och vill reparera den själv, går du inte blind. Vi har steg-för-steg-guider och videoklipp för att hjälpa dig.

 

Efter iPhone 7-teardown fick våra techs tyst arbeta med att skriva reparationsguider. Vi började med iPhone 7 skärm reparation och batteri ersättningsguider. Sedan gjorde vi långsamt oss igenom alla andra hårdvaru saker som kan gå fel med dina iPhone 7-liknande döda laddningsportar, dåliga kameror och permanent strömbrytare.

 

iPhone 7-reparationsguider

 

Hur som helst, vi har nu slutfört guider för vanligt brutna komponenter. Så gärna slå din telefon på kreativa sätt. Du bör täckas. Vi lägger också till kompletta iPhone 7-reparationsvideor till våra iPhone 7-guider, för dem som gillar att se en reparation i rörlig färg (som den nedan!).

Förresten, om du bläddrar igenom listan över iPhone 7-reparationer och märkt att handskrivningsguiden för hemknappen saknas - justera inte datorns bildskärmar. Detta är inte en glitch. Hemmaknappen på iPhone är tyvärr oskiftlig. (Womp, womp.) Den ursprungliga knappen behöver stanna hos telefonen - eller du förlorar både Touch ID och click-funktionen. Om du knäcker knappen eller rippar kabeln måste du gå tillbaka till Apple för en lösning.

 

Som alltid, när du reparerar din iPhone 7-lämna dina tips, knep, feedback och förslag i kommentarsektionen av guider. Dessa kommentarer är livräddare för de DIYers som kommer efter dig. Och om du ser något i guiden som kan förbättras, föreslå en redigering! Ju mer alla bidrar med sin kunskap, desto bättre får dessa guider.

 

PS: Om din iPhone 7 är trasig och du inte är säker på vad som är fel med det, gå vidare till vårt felsökningsforum, svar. Skriv om ditt problem - och låt hela reparationsgemenskapen ta en spricka för att lösa problemet.

 

Hej världen!

Välkommen till WordPress. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sedan kan du börja skriva!

Hej världen!

Välkommen till WordPress. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sedan kan du börja skriva!

Hej världen!

Välkommen till WordPress. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sedan kan du börja skriva!

Hej världen!

Välkommen till WordPress. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sedan kan du börja skriva!