Ekholmen Centrum 2

58925 Linköping

Ring direkt

0410-88 02 03

Rubrik

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Möt iPhone 8, 8 Plus och X

Möt iPhone 8, 8 Plus och X

Apples senaste presentation har kommit och gått, med det har det också kommit en massa nya mobila enheter för hungriga konsumenter att ta för sig på.
Förutom en ny version av företagets smartwatch, Apple Watch Series 3 och en 4K-kompatibel Apple TV, tillkännagav Apple tre nya smartphones för att utöka sin ständigt växande iPhone-serie: iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X. Förvirrad över skillnaderna mellan de tre, eller undrar precis vilken som ska få när de äntligen är tillgängliga för köp? Vi rensar upp några dimmiga detaljer för dig.

iPhone 8 och iPhone 8 Plus

I stället för att släppa "S" -modellen uppdateras för förra årets iPhone 7 och 7 Plus, hoppade Apple direkt till 8 och introducerade iPhone 8-serien. Med snabbare processorer, snabbare GPUer, förbättrade kameror och mer, verkar iPhone 8 och 8 Plus erbjuda märkbara förbättringar över sina föregångare.

Under huven ser iPhone 8-serien ut som en hypotetisk 7s en, den viktigaste differentiatorn är dess nya formfaktor. Både med iPhone 8 och 8 Plus är det möjligt att använda trådlösa laddningar. Istället för att hassla med snurrade sladdar för att driva telefonens batteri, kan du plopa din iPhone 8 eller 8 Plus på laddningsplattan och hämta den när du är klar, även Apple Watch.

Dessutom kommer 8 Plus med ett beta-läge "Portrait Lighting", vilket kan jämföras med det porträttläge som finns i iPhone 7 Plus. Den här funktionen tillåter användare att lägga till "professionell belysning" förbättringar till sina foton. Apple var snabb att skingra några filter jämförelser - dessa belysning tweaks är gjorda med hjälp av det ljus som redan finns inom en scen. Båda telefonerna har även kameror som möjliggör skjutning av 4K-videor vid 60 bilder per sekund och 1080p slo-mo-videor med 240 bilder per sekund. Dessutom kompletterar nya förstärkta verklighetskapacitet möjligheterna till AR-spel och verktyg.

Sammantaget är båda telefonerna inte helt olika från 7 och 7 Plus. Båda saknar hörlursuttag, båda är damm- och vattenbeständiga och båda levereras i 4,7-tums (den vanliga 8) och 5,5-tums (8 Plus) storlekarna. En något bättre kamera, trådlös laddningskapacitet och interna uppgraderingar är det som gör dessa enheter iPhone 8s.

iPhone X

Apple avslutade sin händelse med avslöjandet av iPhone X (uttalad "10"), tillverkade till firandet av iPhone: s tionde årsdag. IPhone X har betecknats som "framtid" för smartphones, och har en kant-till-kant, nästan inbyggd AMOLED-skärm (kallad "Super Retina" från Apple). I motsats till unibody metallbyggnaden av iPhone 7 kommer X att sporta ett glas och en metallram.

 

Alla nya funktioner och tekniska förbättringar som införs tillsammans med iPhone 8-serien kommer att finnas tillgängliga med X. På grund av avsaknaden av en hemknapp kommer X emellertid att saknas Touch ID: en häftfri säkerhetsfunktion sedan iPhone 5s. För att kompensera för avsaknaden av en fingeravtrycksskanner ersätter X den med toppmoderna ansiktsigenkänning - Face ID. Med hjälp av infraröd och maskininlärning kan Face ID känna igen användarens ansikte under alla möjliga förhållanden - på natten, med glasögon och hattar på - och till och med "lär sig" för att identifiera ansikten när de förändras över tiden. Dessutom kan Face ID inte luras av fotografier eller till och med livliknande masker, och Apple hävdar att dess säkerhet inte kan slå av Touch ID.

 

Om du blev förvirrad genom att du nämner att du saknar en hemknapp, ja, det är sant: Den ikoniska knappen kommer att göra en utgång när iPhone X släpper ut. Istället kommer användarna att navigera i telefonen med en serie gester. Vill du återvända till din startsida? Dra snabbt upp från botten av din bildskärm. Vill du komma åt Siri? Håll bara telefonens sidoknapp intryckt.

weloverepair

Kommentera